Старши треньорът на Берое Александър Томаш заяви след загубата от Лудогорец, че в отбора не са сметнали, че сами ще си вкарат гол. „През първото полувреме проведохме мача по начина, по който искахме. Опитахме се да убием темпото, защото знаехме, че Лудогорец преди два дни имаше много тежък мач и да притежаваме повече топката. Не бяхме сметнали, че сами ще си вкараме гол. Това наруши баланса ни и идеята през второто полувреме. Лудогорец играеше с по-голямо самочувствие. Това е нормално, защото Лудогорец е шампион и един от най-добрите отбори в България“, коментира Томаш.

„Имаме проблеми в последните 30 метра. Имаме много работа. Като поведение през първото полувреме и начин, по който искаме да изиграем мача съм доволен. Без елементарните грешки в отиграването на топката при подаване на два метра. Елементарната техника ни убягва страшно много. То е свързано с менталната работа – притеснение дали ще сгреша и бавното отиграване. Виждам, че в отделни компоненти има израстване, но също така ни липсват страшно много някои детайли“, добави треньорът на Берое.

„Футболистите трябва да искат много повече. Всеки греши. Не се притеснявам от това нещо. Знам, че ще грешим. Притеснението, с което боравим с топката е нещото, което ме притеснява повече.“

„Контрола няма да правим. Намираме се точно в средата на шампионата. Футболистите първо ще се възстановят“, каза още Александър Томаш.