Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович е на мнение, че тимът му може да победи Левски насред "Герена" в първия пролетен мач на двата тима в неделя. Преди това подобно становище изрази и босът на "железничарите" Христо Крушарски. 

"Относно предстоящия ни първи мач в неделя срещу Левски, мога да кажа, че през есента на миналата година Локомотив Пловдив показа, че може да победи всеки отбор - в това число Левски, Лудогорец и Ботев.  Понякога вземахме точка, друг път нямахме късмет, а понякога противникът ни превъзхождаше, но във всеки мач имахме един отбор, който даваше 100 процента, всичко от себе си."

"Вярвам, че ще продължат по този начин и през предстоящия полусезон и ще играем агресивен, атакуващ, мъжки футбол. Надявам се феновете да продължат да подкрепят отбора, защото това, което те ни дават, ние ще направим всичко по силите си да върнем в резултати", заяви Акрапович и коментира зимната подготовка на тима си до момента. 

"Подготовката върви по план, лагерът в Анталия мина много добре. От началото до сега сме изиграли осем контроли и се вижда, че някои неща, които миналата година не бяха така, както исках аз, сега са поне 2-3 стъпки по-напред. Харесва ми това, че между футболистите има конкуренция - всеки има желание да даде максималното от себе си."

"Другото, на което много държа, са отношенията - искам те да си помагат един на друг, атмосферата в отбора да е ведра и позитивна и смятам, че до голяма степен това е факт. Кондиционно отборът е в много добра форма."

"До преди два дни нямаше сериозно контузени играчи, но в сряда, по време на тренировка Мустафа Абдулахи се контузи. За съжаление ядрено-магнитният резонанс потвърди, че има скъсани връзки на коляното. Много съжалявам, че това се случи, защото той беше в чудесна  форма, играеше много добре, имаше важна роля в моите планове за пролетния полусезон."

"Ще липсва и на мен, и на отбора, но такива неща се случват. Пожелавам му бързо възстановяване и бързо завръщане обратно на терена. Ален Ожболт имаше проблем с крака, който не му позволяваше да играе на 100 процента, но мисля, че бързо ще се оправи", заяви специалистът и накрая говори за зимната селекция.

 "Доволен съм от зимната селекция, запазихме почти същия състав на отбора, като надградихме с новите попълнения. Успяхме да намерим играчите, които отговарят на моята концепция за отбор от млади футболисти, на начина ми на работа и целите пред отбора."

"Момчил Цветанов се аклиматизира много бързо и има голямо желание да покаже на публиката, че може да помогне. Никола Марич и Един Бахтич също са много качествени футболисти, все още се адаптират и се надявам скоро да могат да разгърнат своя потенциал и да помогнат на отбора да върви напред."

"Освен тях взехме и вратаря Стамен Бояджиев - талантлив и млад, бъдещето е пред него. Така че - готови сме, полусезонът предстои, има много мачове и всеки един играч ще има възможност да се докаже на терена. Мисля, че имаме сериозен шанс да продължим и към полуфинала за Купата на България", заяви Акрапович.