Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович коментира нулевото реми с Етър Велико Търново в десетяи кръг на Първа лига. Специалистът обясни, че по принцип съставът му може да вземе точки срещу всеки тим у нас и анализира една от спорните ситуации в мача с „виолетовите“. Треньорът сподели, че е имало дузпа за домакините в началото на второто полувреме и тя е била стопроцентова.

Припомняме, че при дискусионното положение Анте Аралица нахълта в пеналта, а Димо Атанасов опита да го блокира. Футболистът на домакините падна в наказателното поле, като разпери ръце в знак на протест, че е бил задържан и балансът му е бил нарушен. Волен Чинков обаче остана безмълвен.

„Не съм довoлен от резултата. От играта - да. Балъков знае как да си постави отбора си. Имахме по-добри положения, една дузпа, която бе стопроцентова. Не съм доволен от резултата, но от раздаването на момчетата и играта - да“, започна Акрапович.

„Малко късмет трява при някои атаки. Имахме хубави положения. Митко Илиев и Аралица, например имаха страхотни взаимодействия. След това Аралица имаше пак стопроцентов шанс. Езе - също. Контролирахме мача. Етър е добър на контраатаки. Те така побеждаваха. Правеха бързи контри, ние успяхме да пресечем тези неща. Имахме положения, но не успяхме да вкараме гол“, добави Акрапович.

„Мачът наистина бе шахматна партия. Горе-долу знаех как ще играят. Знам, че Краси (бел.ред. - Балъков) залага на дисциплината и реда. Трудно е да се играе срещу такива тимове. Поздравления за Краси и работата му“.

„На видео гледах ситуацията с дузпата. Има повличане. Ако има засада, има. Не се сърдя за дузпата, но я имаше“, добави специалистът.

Запитан за битката за Европа, Акрапович обясни: „Ние ще направим всичко възможно да играем модерен футбол и искаме да продължаваме така да сме дисциплинирани. Ще бъде трудна битката за топ 6. Сега трябва да се преборим с Берое и искаме там да се представим по-най-добрия начин“.

„Имаме сили да вземем точки от всекиго. Трябва да сме внимателни, да сме дисциплинирани и да не летим във въздуха, въпреки добрите резултати“, отсече за финал Акрапович.