Футболистът на Дунав Самир Аясс е доволен от представянето на тима му през сезона и допълни, че за клуба не е фикс идея да завърши на 4-ата позиция в българското първенство.

Черно море приема Дунав в мач от 33-ия кръг на Първа лига (първа осмица). Срещата е с начален час 17:30. Не преопускайте да я проследите на живо в GONG.BG, DIEMA SPORT, GONG PLAY, както и на честотите на Дарик.

"Постоянни сме. Имаме един страхотен колектив и мисля, че в това се крие основата на нашия успех. Всеки преди ни слагаше извън 6-ацата и че сме боксовата круша, но виждате, че ние продължаваме да играем добре с добрите отбори и се надявам и занапред да е така. Като не го мислим и си играем мач за мач, като не ни е фикс идея да сме там, се представяме добре и така ще е и занапред", каза футболистът на Дунав.

"Никой не ни е поставял цел да сме 4-и, 5-и, 6-и или на което и да е място. Играем си мач за мач и не си правим сметки. Сега, ако накрая сме четвърти и играем бараж за Лига Европа, това е добре дошло, но ако не сме, никой няма да ни направи проблем за това. За нас е добре, че играем в първата шестица, а преди три години този тим е бил в аматьорските групи. Така, че няма по-хубаво нещо от това, което се случва в момента. Наслаждаваме се на момента и каквото стане занапред, това ще е", допълни Аясс.

Дунав игра домакинствата си в Разград през по-голямата част от сезона, но на 28 април "драконите" се завърнаха на градския стадион в Русе и изиграха първия си мач в елита от 25 години насам.

"Нормално е феновете ни да искат да играем в Русе, а не както преди в Разград. Радват се хората и се получава празник всеки път, когато домакинстваме. Преди да се завърнем на стадиона, имаше случаи, когато нямаше къде да тренираме, но с воля всичко се постига", каза още той.

Аясс коментира и представянето си през сезона в личен план.

"Мисля, че добре се представям. Наслаждавам се на играта и се надявам и занапред да е така."

Любопитен факт около родения в София футболист е това, че баща му е ливанец, а наскоро самият Аясс реши да стане част именно от националния тим на Ливан. Той направи официалния си дебют на 28 март в световна квалификация срещу Хонг Конг, като отборът му записа победа с 2:0.

"Имах предложения да играя в Ливан още като бях Берое, а след това в ЦСКА. Запознах се по-детайлно с нещата там и реших, че е по-добре за мен да играя в този отбор. За мен това е един плюс да играя за държавата, от която е баща ми и не съжалявам. Странно беше, защото не знаех езика. Различно беше за мен, но момчетата ме приеха добре. Надявам се с още няколко добри игри да прескочим групата и да пишем история", завърши халфът на "драконите".