Полузащитникът на Дунав Русе Самир Аясс заяви, че не е вярвал, че русенци ще стигнат толкова напред в шампионата ни. Халфът бе избран за Играч на последния 36-ия кръг на Първа лига.

„Искам на поздравя моя отбор и колеги, без които нямаше да получа тази наградата. Тя е за целия отбор и това, което постигнахме. Надявам се да продължаваме с добрите игри и през следващия сезон. Дай Боже и по-добро класиране“, започна Аясс.

„Играем по-добре като гост. Но след победата над ЦСКА дано сме се отпушили и да заиграем по-добре като домакин от идния сезон“, продължи футболистът на русенци.

Дунав уреди две контроли преди участието в Лига Европа

„Започваме подготовка на 12 юни, на 15 юни заминаваме на лагер. Аз ще се присъединя малко по-късно заради квалификациите на националния на Ливан. Надявам се да съм титуляр. Треньорът ще реши“.

„Всеки от нашия отбор казва, че колективът е водещ и това е така. Голяма роля има и треньорът Веско Великов – добър човек и треньор. Той дава спокойствие. Ние играем мач за мач, наслаждаваме се и нещата се получават. Ние сме с най-ниския бюджет и завършихме на 4-о място. Най-тежкият момент мисля, че бе мачът с Берое в началото, когато ни биха с 0:4. Ние трябва да победим Ботев в Пловдив и след това записахме 9 поредни победи. С постоянство се справихме. До момента отборът на ЦСКА няма лиценз и вероятно ние ще играем. Надявам се живи и здрави, ако играем в Лига Европа да ни се падне благоприятен съперник, да го отстраним и да пишем история. Мисля, че 40 години не сме играли в евротурнирите“.

„Имам още една година договор. Мисля, че повечето момчета ще останат и следващата кампания и ще запазим колектива“, каза още Аясс.

„Винаги ми е било мечта да играя в испанското първенство. Харесвам Реал Мадрид“

„Честно казано не съм очаквал, че с Дунав ще стигнем толкова напред и ще се представим толкова добре“, коментира още футболистът на Дунав.

„Ние доколкото знам, сме отборът участвал в най-резултатните мачове през сезона“.

„Не съм мислил къде ще почивам. Като се върна от националния на Ливан, ще мисля“.

„За мен е доста странен форматът, който бе тази година. Наистина се надявам да го променят. Виждате един отбор като Монтана, който не играеше добре през целия сезон, стигна до бараж и можеше да спаси“, продължи халфът.

„Не мисля, че мога да играя като нападател. Като полузащитник в средата на терена се чувствам най-удобно“.

„Не сме коментирали за промени в договора ми“, завърши Аясс.