Раздялата между Челси и мениджъра Маурицио Сари ще стане факт в близките часове. Въпреки че донесе трофея от Лига Европа на "Стамфорд Бридж", италианецът е сигурен пътник и ще се раздели с поста си. Интересното е, че това беше първи трофей в кариерата на 60-годишния треньор. 

Агентът на Сари пристига в Лондон тази вечер и се очаква да договори начина на раздяла с клубното ръководство. Импресариото Фали Рамадани се очаква да не прави големи спънки на шефовете на лондончани, тъй като клиентът му има сигурна нова работа. 

В момента, в който се раздели със "сините", треньорът ще заеме овакантения от Масимилиано Алегри пост на старши треньор на Ювентус. Засега обаче двете страни отказват коментари именно заради липсата на все още официална раздяла с лондончани. 

Компенсацията на Сари по договор е 5 млн. евро за предсрочното му прекратяване. Но за да се избегнат спънки и от страна на Челси за бъдещето му, вероятно е да няма финансови искове от двете страни и от 1 юни специалистът да е свободен да подпише със "старата госпожа".