С пищно тържество футболистите, треньорите, шефовете и феновете на Ботев Пловдив отпразнуваха края на успешната 2017 година. В нея "канарчетата" спечелиха купата на България и Суперкупата на страната, изиграха 6 мач в турнира Лига Европа и навъртяха 15 двубоя без загуба в шампионата на Първа лига.  Освен това те се класираха за полуфинала на тазгодишното издания на турнира за купата на България.

По традицията коледното тържество, което се състоя в ресторанта на хотел "Марица" бе организирано от Сдружение "Ботев 1912". 

"Благодаря на ръководството, на треньорите, на футболистите и на вас феновете за тази велика година. Кога сме си представяли, че ще вземем две купи. Това е нещо уникално. Като сме всички заедно, ще бъдем голяма сила и ще продължим с големите успехи. Трябва само търпения и вяра. Без Ботев няма България", обърна се в приветствието към присъстващите на тържеството областният управител на Пловдив Здравко Димитров.

С бурни овации феновете посрещнаха клубната легенда Динко Дерменджиев. Чико получи икона на Архангел Михаил, която да го пази.

"Поздравявам футболистите и треньорите за постигнатия голям успех през тази година. Дано да имаме щастието и късмета да спечелим още купа през следващата година", каза Динко Дерменджиев.

На треньора Николай Киров от името на Сдружение "Ботев" бе подарена икона Николай Чудотворец. 

"Той като един чудотворец направи чудото с нашия клуб. Благодарим Ви г-н Киров", обърна се водещият на тържеството Рашко Стоянов към наставника на "канарчетата".

Думите му се загубиха под бурните овации на привържениците, с които те поздравиха Николай Киров.

Най-добрият футболист на Бонев Тошко Неделев получи статуетка на кон, символизиращ силата.

Капитанът Лъчезар Балтанов пък бе награден със статуетката бе на богинята на победата "Нике".

Тийм мениджърът на клуба Асен Караславов пък получи ръкавици като подарък.

Основният спонсор на Ботев Георги Самуилов получи статуетка Фортуна, а неговият представител пък пожела на феновете нов стадион догодина. 

Треньорът от школата Стефан Стоянов, чийто отбор спечели купата през 2017 година, също бе награден.

Върхът на тържеството беше уникалната торта, която бе внесена в ресторанта под бурните овации на феновете. Тя бе от три части части - с емблемата на клуба, купата и суперкупата. Президентът Ангел Палийски, легендата Динко Дерменджиев Чико и старши треньорът Николай Киров я разрязаха за удоволствие на присъстващите, които се снимаха с нея и си пожелаха здраве и много радост с любимия тим през следващата година.