Трима футболисти от Левски участваха при откриването на новата учебна година в софийското 145-то ОУ "Симеон Радев" и съпътстващата инициатива "Стоп на войната по пътищата, на пешеходната пътека предимство осигури".

Стилното откриване на новата учебна година и посрещането на училищното знаме бе първи допир до родното училище както на първокласниците, така и на децата от подготвителните групи.

Именно с участието на последните бе проведена инициативата "Стоп на войната по пътищата, на пешеходната пътека предимство осигури", съвместно с полицията, столична община и училищното ръководство.

Георги Костадинов, Димитър Пиргов и Илиян Мицански хванаха малчугани за ръце и ги поведоха да им покажат как безопасно трябва да пресичат улиците, на определените за това места – пешеходните пътеки.

В края на инициативата тримата сложиха светлоотразителни жилетки и собственоръчно боядисаха част от пешеходна пътека пред 145-то ОУ "Симеон Радев" в жк "Младост" 1А.

Вижте в галерията снимки от първия учебен ден в 145-то ОУ "Симеон Радев" и проведената инициатива "Стоп на войната по пътищата, на пешеходната пътека предимство осигури", в която участие взеха и тримата футболисти на Левски – Георги Костадинов, Димитър Пиргов и Илиян Мицански !