Кондиционният треньор на Левски Роко Перота, една от най-обичаните фигури в отбора, напуска клуба, разкри той пред Дарик радио.

30 юни бе последният работен ден на специалиста при "сините".

"Това е животът. Имам лични причини, разбрахме се с ръководството. Благодаря на ръководството, че ме разбра и ми позволи да се прибера. Нямам работа там в момента, имам лични причини, които трябва да уредя. За мен е важно да се прибера в моята държава," обясни италианецът.

"Не ми беше лесно решението, но има моменти, в които нямаш избор. Аз съм длъжен да се върна, за да реша проблемите си. След 5 години и половина е нормално тук всичко да ми липсва. Все пак жена ми е българка. Мога да кажа, че това е вторият ми дом," допълни той.

"Естествено, ще следя какво става с Левски. Много се радвам, че свършихме с тази победа в Европа. Пожелавам много успехи на Левски," каза още Перота.

"Мога да кажа, че Мапуку още е на 30% от потенциала си. Ще има само по-добри неща," обеща треньорът и определи головете в четвъртък като "фантастични".

"За две седмици няма как да станат нещата. Да имат търпение феновете, ще станат нещата със сигурност," завърши Роко Перота.