Международната футболна академия FCV и футболен клуб Витоша (Бистрица) обявиха първия си съвместен летен проект в България –FCVitosha Summer Trials 2018.

Партньорството между FCV International Football Academy и Витоша (Бистрица) е само една от многото инициативи, с които клубът иска да даде възможност на талантливите деца у нас да се докоснат до методите на обучение и работа на най-високо ниво и да насърчи желанието им за активен спортен живот.

Академията FCV е първата частна английска футболна академия, открита официално през 2007 година от настоящата звезда на Манчестър Юнайтед и близък приятел на Стилиян Петров – Ашли Йънг. 

FCV предлага футболно и академично обучение за деца и младежи от 14 до 21 години. До края на 2017-а над 500 таланти са преминали през академията, а тренировъчни сесии в Стамфорд са водили легендарни имена като Гордън Страхън, Густаво Пойет и още много други.

Какво включва FCVITOSHA SUMMER TRIALS 2018?

- пет тренировъчни сесии, ръководени от главния треньор и скаут на FCV – Бен Уотс (УЕФА “А” лиценз)
- теоретична лекция
- фланелка „FCVitosha Summer Trials 2018“
- възможност за безплатен двуседмичен престой във FCV

Кога и къде ще се проведе и кой може да участва? 

FCVitosha Summer Trials 2018 ще се проведе от 20 до 24 юни, като домакин на петдневния тренировъчен пробен период ще бъде стадион “Витоша” в Бистрица.

Участниците, които ще бъдат на възраст между 14 и 21 години, ще бъдат разпределени на две групи, като едните занимания ще бъде сутрешни, а другите – следобедни.

Какви са възможностите пред всеки участник?

Трима от участниците, които направят най-добро впечатление на специалистите от Острова с поведението си на терена и извън него, ще получат право да прекарат две седмици в базата на FCV в Стамфорд, където ще се готвят наравно с момчетата, които са избрали да продължат паралелно своето образование и футболната си кариера.

По преценка на Бен Уотс пък, някой от тях може да получи частична или пълна стипендия за обучение в FCV International Football Academy.