Лудогорец представи новия кондиционен наставник на тима Иван Рафел Диас. Специалистът, който пристигна от Атлетико Мадрид, изрази мнение, че разградчани да играят отново в групите на Шампионската лига. 

„Орлите“, които са седемкратен първенец на България записаха две участия в групите на най-престижната клубна надпревара на Статия континент в последните 4 години. 

„Благодаря за посрещането. Моята история е дълга в Атлетико, но имах нужда от някакво интернационално предизвикателство, което ми предложи Лудогорец. Мисля, че мога да помогна. Много пъти вече се събирахме с треньорския и технически щаб. Координираме се по отношение на това да повишим нивото на футболистите, за да сме по-добри в европейските състезания“, започна Диас.

„Може би за два дни не можем да разберем, но има много добри играчи. Трябва да работим в тази насока, за да се състезаваме по-добре с отборите в Европа“.

„Дойдох заради големия залог, който направи Лудогорец за мен и желанието, което имах да натрупам опит извън Испания“, продължи Диас.  

„Мисля, че Атлетико Мадрид е показал, че е различен от всички останали големи отбори. С по-малко ресурси постиган много добри резултати“.

„Познавам българския футбол от години. Може би първо от българските футболисти, играли навън и от два месеца, откакто Лудогорец се завърза с мен, наблюдавам“.

„Много възможно е Лудгорец да играе отново в групите на Шампионската лига. Годината, когато игра с Реал Мадрид също бе силна. Трябва да се опитаме да повторим това представяне“, завърши Диас.


Още по темата: 

Димо Бакалов за Лудогорец: Просто превъзходен отбор