За трета поредна година Българската асоциация на спортните журналисти връчи наградата „Лъвско сърце“, учредена в памет на бележития български футболист Трифон Иванов.

По време на церемонията „Футболист на годината“, провела се в Централния военен клуб в София, историята на едно хлапе, със смели мечти и силен дух възхити всички.

Михаел Ангелов успя да разчувства максимално зрителите с трогателната си история, а след като бе обявено, че престижният приз се връчва на него, залата избухна в бурни аплодисменти.

Михаел е едва на 10 години, но вече се сблъскал с грозната страна на живота. Малчуганът има вродено заболяване - артрогрипоза – характеризиращо се с ограничено движение на ставите. Въпреки това, лъчезарното хлапе не спира да мечтае и се посвещава на любимата си игра – футбола. „Лъвското сърце“ носи екипа на хасковския клуб „Слънце“,  а все ден прави малка стъпка, към сбъдването на голямото си желание.

Преди да се качи на сцената и да получи наградата си, Михаел бе представен с кратко филмче. В лентата пък малкият играч заяви: „Футболът е интересен спорт, тренирам от 5-годишен и ми доставя удоволствие“.

Наградата връчи заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев. Той поднесе на хлапето и книгите на Димитър Бербатов и Христо Стоичков.  

Припомняме, че преди Нова година Михаел бе отличен и с наградата за проявен „Висок спортен дух“ на церемонията за „Спортен Икар“.