Отборът на Локомотив Пловдив приключи днес с подготвителния лагер в Турция. Смърфовете останаха в турския курорт Алания цели 24 дни. Смениха и хотелите в средата на лагера и направиха добра подготовка. "Подготвителния лагер наистина бе много дълъг,но пък направихме добра подготовка. Много съм доволен и от условията тук , и от организацията.

Изиграхме и добри контроли. В почти всички показохме характер и бяхме догонващи в резултата. Но съм доволен"- коментира наставникът на отбора Едуард Ераносян преди заминаването за България рано тази сутрин.

Последния мач за Локомотив срещу Вардар Скопие се превърна в истинска македонска идилия. В Локомотив играят Ванче Траянов, Стефан Йевтовски и Роберт Петров,както и кондиционния треньор Михайло Шекеровски.  Във Вардар пък са бившият бранител на Ботев Пловдив Бобан Грънчаров и колегата му от Берое Стефан Спировски. Затова и срещата бе наистина много специална за македонското лоби при смърфовете. А и на трибуните бе и бившият треньор на Локомотив Жикица Тасевски, който сега е начело на македонския  Силекс. С две думи македонска идилия...