Паричните премии, които Лудогорец получи от класацията „Спортист на община Разград за 2016 г.“, ще бъдат дарени на 12-годишното момиче, което остана сираче след трагедията в Хитрино. Това обяви по време на церемонията по награждаването на най-добрите спортисти в Разград изпълнителният директор на футболния клуб Ангел Петричев. Представители на „Лудогорец“ получиха общо три плакета и три плика с парични премии – за спортист №1 на годината капитанът Светослав Дяков, за треньор на годината – Георги Дерменджиев и за отбор на годината. Общата сума от трите награди, осигурена от бюджета на община Разград, е 945 лева. Със съдействието на община Самуил и на Дарик Разград тя ще бъде предоставена на семейството, което вече е настойник на 12-годишната Севги Акиф Рагуб. И двамата родители на шестокласничката загинаха при взрива в Хитрино, детето е настанено в семейството на леля си – сестра на майка му – в село Самуил – разказа общинският кмет д-р Бейтула Сали.

Петричев изрази надежда такива трагедии като в Хитрино да не се случват и призова всички да помогнат, за да може хората, които страдат и са останали без близки и домове, да посрещнат празниците по по-добър начин.

И тримата представители на Лудогорец на церемонията по награждаването на „Спортист на годината на община Разград“ бяха категорични, че 2016 година е била най-успешната в новия период от историята на клуба. За мен е голяма чест тази награда, винаги съм уважавал и феновете и обществеността в Разград – заяви Дерменджиев. „Моята награда е благодарение на силната игра на целия отбор, футболът е колективна игра, наградата е за всички футболисти и за щаба на клуба“ – каза капитанът Дяков. „Надявам се, че ще продължим да ви радваме и да и правим щастливи, че най-силният футболен отбор в България се намира в Разград и тепърва ще постигаме още по-големи успехи“ – заяви Петричев.

Представители на още 5 спорта влязоха в десетката на община Разград за 2016 г. На второ място е колоездачът Мирослав Минчев от клуб „Спринт“. Неговото най-добро постижение през 2016 г. е второ място на 1000 м. на Балканиада. Трети е шахматистът Момчил Николов от клуб „Абритус“ – шампион на страната по класически шах и победител в международния турнир „Албена“. Цветомир Киров от клуба по лека атлетика Лудогорец е на четвърта позиция, той е републикански шампион на 60 м. с препятствия в зала, пети е на Балканиада в същата дисциплина. В десетката има и втори колоездач – Николай Станчев е под № 5, той е първи на държавно първенство в италианско преследване и трети в същата дисциплина на Балканиада. На шесто място е Марина Найденова – състезателка по стрелба с лък от клуб „Антибиотик“, тя е републикански шампион в дисциплината рекърв и 33-та на Световна купа. Боксьорът от клуб Олимпия Антон Георгиев е на седма позиция, той е шампион на страната в шампионата за ученици до 14 години, кат. 54 кг., има и второ място на Европейско първенство в същата възраст. Втората дама в класацията е под №8 Костантина Борисова от клуба по лека атлетика „Лудогорец“ е републиканска шампионка в дисциплината 400 м. в зала за девойки до 18 години, има и второ място в международен турнир. Цветая Русева от другия лекоатлетически клуб в Разград „Спорт атлетик“ е на девето място, тя е национален шампион по тласкане на гюлле за девойки старша възраст. Десети е вторият шахматист в десетката Ивайло Енчев, той е първи на държавното първенство по блиц шах, както и шести на международен турнир в Гърция. Наградата за най-перспективен млад спортист спечели 14-годишният боксьор от клуб „Олимпия“ Петър Петров е обявен за „Най-перспективен млад състезател на годината, той е държавен шампион за  ученици в кат. 52 кг. Приз за висок спортен дух пък бе връчен на националния шампион за жени майсторско управление на автомобили за хора с увреждания Росица Илиева от автомобилен клуб „Абритус“

През 2016 г. спортисти от община Разград са спечелили общо 22 републикански титли в различни спортове – стана ясно на церемонията.