Ръководството, футболистите, спортно-техническия щаб, юноши от школата и служители на Левски почетоха 75-годишнината от рождението на клубната легенда Георги Аспарухов-Гунди.

75 години безсмъртие, 75 години Гунди

Капитанът Божидар Митрев и Станислав Иванов поднесоха венец на паметника на Аспарухов" пред сектор "А" на едноименния стадион на отбора.
Играчите поставиха цветя, а ръководството беше представено от изпълнителния директор Красимир Иванов и шефа на школата Даниел Боримиров.

Програмата за честванията на юбилея продължава в 14.00 часа със старта на детски ВИВАКОМ парк с увеселителни съоръжения пред Сектор "А".

В 16:00 часа е началото на концерт на група Порок, Подуене Блус Бенд и приятели на "Герена", а в Младежкия театър по същото време е организирано почетно събитие от НК "Гунди".

В 16.30 часа е представянето на биографична книга "Гунди, какъвто не го познавате!" в залата за пресконференции на ДЮШ, а час по-късно е и представянето на първата по рода си детска книга за Георги Аспарухов - "Като Гунди" на територията на детския парк на ВИВАКОМ.

Под знака на Гунди: Левски - Ботев

За 18:30 часа е организирана среща с ветерани, играли с Георги Аспарухов. От страна на Ботев участие са потвърдили Динко Дерменджиев-Чико, Виден Апостолов, Иван Занев, Георги Найденов, Паница Хаджийски и Георги Харалампиев

Събитията ще продължат в 20:00 часа с начало на двубоя от Първа блига между Левски срещу Ботев (Пловдив).