Множество легенди на Левски изпратиха Цветан Веселинов - Меци във вечния му път. Безспорният любимец на няколко поколения левскари почина на 70-годишна възраст. 

На поклонението му в Централните софийски гробища присъстваха много негови приятели, съотборници, съперници, част от ръководството на клуба и фенове на Левски.

Почина легендата на Левски Меци Веселинов

Сред присъстващите бяха  Александър Костов, Кирил Ивков, Добромир Жечев, Войн Войнов, Ангел Станков, Стефан Павлов - Фифи,  Георги Цветков - Цупето, Даниел Боримиров, Емил Велев, Николай Илиев,  Красимир Иванов, Стоян Йорданов, Валентин Михов, Любе Спасов и Любен Ангелов и много други.

Той е третата голяма фигура на "сините", която без време ни напуска само в рамките на една седмица. На 18 февруари почина един от вечните голмайстори на клуба Павел Панов, а само часове по-късно си отиде и бившият защитник Георги Марков.

БФС изказа съболезнования на семейството и близките на Меци

Веселинов изигра 232 мача със синята фланелка във всички турнири и в тях записа 81 гола. Той остана верен на клуба на сърцето си и игра за него между 1965 и 1975 г., като стана три пъти шампион с него и спечели три пъти Купата на България в синьо. Отказа се от футбола само на 28 години...

С националния отбор на България печели сребърен медал на Олимпийските игри в Мексико, където губим на финала от Унгария. В навечерието на 70-годишнината му през 2017 г. излезе от печат книгата "Синът на вятъра", посветена на кариерата му и незабравимите моменти като футболист.