Фенове прерязаха лентата на Градския стадион в Русе

Официално първоаприлско рязане на лентата на Градския стадион в Русе организираха фенове на Дунав. Те са категорични, че с оглед множеството неизпълнени обещания, днешният първи април е най-подходящ за откриване на ремонтираното съоръжение.

"Само през последната година се наслушахме на десетки обещания и крайни срокове. Единствено футболистите, треньорите и ръководството на любимия ни отбор изпълняват своите и представят повече от достойно името на Дунав от Русе."

"Те продължават да ни карат да мечтаем все по-смело. След 25 години отново сме сред най-добрите и всички разбраха, че мястото ни е там. Вместо да играем на Градския стадион в Русе обаче, пътуваме до Разград, където "домакинството" винаги е и ще бъде само в кавички."

"То не бяха "рестарт с изисквания и промени, уж съобразени с феновете", то не беше обявяване, отлагане, започване, спиране, пресмятане, изчисления, че септември, че октомври, че декември. Снегът пък после ни изненада. После чухме 20 март, после края на март, а сега уж за Великден очакваме възкръсването на Градския стадион."

"Дали ще е така, ще видим, защото наред с напредналите дейности, има и не една и две процедури, които трябва да се случат преди Диян Димов да изведе с капитанската лента "драконите" на новия зелен килим на Градския стадион в Русе", заявиха момчетата от "Дунав завинаги".

Припомняме, че с оглед изискванията на БФС, Дунав не може да играе в Русе. С решение на Министерски съвет от 15 юни бяха отпуснати средства в размер 1 млн. лв. за нова тревна настилка с дренаж и автоматична поливна система под нея, както и осветление. 

Процедурата обаче бе обявена от Министерството на младежта и спорта едва на 4 август. Ремонтът, който трябваше да е с продължителност 60 календарни дни пък стартира на 18 октомври.

Забавянето предизвика вече и протести от страна на феновете на Дунав, които заявиха, че искат да се потърси сметка за непрестанното отлагане, благодарение на което не могат да гледат любимия си отбор в Русе, както и конкретни и ясни гаранции за извършваните ремонтни дейности.

Междувременно кметът на Русе Пламен Стоилов заяви отново, че Общината ще инвестира между 300 000 и 400 000 лв. годишно за модернизацията на Градския стадион, като още преди началото на новия шампионат през есента т.г. трябва да има монтирани още 2 козирки, ВИП сектор и др.

Свързани материали

  • Чакането за Дунав свършва, връща се в Русе съвсем скоро Чакането за Дунав свършва, връща се в Русе съвсем скоро
  • Дунав прави среща на фенове и футболисти Дунав прави среща на фенове и футболисти
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Дунав

Първа лига