„Стадион „Царско село“ е готов с изискванията за получаването на лиценз, с който отбора да играе домакинските си мачове у дома“1 заяви на пресконференция днес изпълнителният директор на ФК Царско село Иво Андреевски.

„Най-важното нещо, което почти на 100% осъществихме, е изграждането на новия стадион тук на територията на Царско село. Това беше изцяло желание на ръководството, треньорите и футболистите да играем у дома. На финала сме относно изграждането на стадиона, остава окомплектоването на документите и внасянето в БФС, за да получим лиценз. Успяхме в кратки срокове да приведем стадиона във вид, който да отговаря на критериите на Лицензионната комисия. Вече разполагаме с цялата документация и от БФС очакваме положителна оценка за нашия стадион и първият домакински мач с Арда да е у дома. Мисля, че сме отговорили на всички изисквания, сега топката у в полето на БФС. Това, което се изискваше от нас сме го направили“, каза Андреевски

„Капацитетът на стадиона е малко над 1500 седящи места, изградихме нова трибуна с 300 места за гостуващите фенове, разширихме съществуващата трибуна. Изградихме ново осветление, а сега чакаме е светлинно табло. Много хора ме питат дали ще оцелее Царско село в елита на българския футбол. Мога да отговаря така – когато влизаш в битка не трябва да отиваш с мисълта дали ще оцелееш“, допълни още шефът на отбора.

Иво Андреевски връчи екипите на новите попълнения в клуба – Иван Чворович, Сергей Георигев, Светослав Диков, Родни Антуи, Андерсон Коредейро, Евертон Диас, Уесли Ната и Густаво Роса Карбонери.

„Бяхме принудени да привлечем чуждестранни футболисти, защото българския пазар не ни задоволяваше като нужди и потребности. Дебют прави Царско село в Първа лига, надявам се тази година целите, които сме си поставили пред отбора да играем добър, атрактивен и нападателен футбол. Трябва да изградим добър и балансиран отбор“, коментира Андреевски.

„Мисля, че успяхме да изградим добър отбор. Селекцията при нас е почти затворена. Тези футболисти притежават необходимата класа да играят при нас. Ще го покажат на терена“, заяви старши треньорът на тима Никола Спасов.