Берое загуби първата си контрола от лагера в Кипър, след като отстъпи с 1:3 от петия в полското първенство Лех Познан. Българският отбор стоя много добре през почти целия мач, но в края се срина и допусна два много леки гола в последните две минути.

Завърналият се в Берое Мартин Райнов започна сред титулярите, както и друго от новите попълнения Матеас Делич, който обаче получи контузия и бе сменен принудително още в 26-та минута. Друго от новите попълнения Антон Карачанаков не взе участие в проверката, както и пристигналия на проби словашки вратар Душан Перниш.

Берое стоя много добре през първото полувреме срещу своя полски съперник. Старозагорци създадоха и първата опасност в мача в 15-та минута, когато Борислав Цонев центрира от фаул в наказателното поле на Лех, където Георги Динков стреля с глава, но встрани от левия стълб на вратата на Путноцки.

Лех отговори с много добра атака в 18-та минута, когато бе завършена с далечен удар на Давид Ковнацки, но топката премина встрани от левия стълб на Благой Макенджиев.

Веселин Пенев отправи далечен удар в 22-та минута, но Путноцки улови без особени проблеми.

Благой Макенджиев се отличи в 25-та минута, когато отрази опасен удар на Ковнацки и изби топката в корнер.

Жуниор Мапуку получи жълт картон в 26-та минута.

Матеас Делич получи контузия и бе сменен в 26-та минута, а на негово място в игра се появи Атанас Зехиров.

Тетех се опита да изненада Благой Макенджиев с далечен удар в 33-та минута през купа от играчи, които бяха пред вратаря на Берое, който обаче внимаваше и спаси.

Берое пропусна невероятна възможност да поведе в резултата в 34-та минута, когато Радослав Кирилов направи отличен пробив отляво, след което достави топката до Жуниор Мапуку, но той на празна врата я прати високо над напречната греда. Три минути по-късно Мапуку подаде към Атанас Зехиров, който отправи диагонален удар от дистанция, но топката премина встрани от вратата на Путноцки. Венцислав Василев отправи далечен удар в 39-та минута, но право в ръцете на Путноцки.

Берое поведе в резултата в 44-та минута, когато Атанас Зехиров пусна отличен извеждащ пас към Радослав Кирилов, който излезе сам очи в очи срещу Путноцки и хладнокръвно изпрати топката във вратата му.

Мартин Райнов пробва да изненада Путноцки с далечен удар в 54-та минута, но не успя да намери очертанията на вратата. Три минути по-късно Путноцки не успя да изчисти добре топката и тя попадна в краката на Карлос Охене, но той стреля много неточно и не успя да намери очертанията на опразнената врата на Лех. В 58-та минута Путноцки се наложи да отразява удара на Атанас Зехиров.

Лех бе близо до това да изравни резултата в 59-та минута, когато Макужевски отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Берое, но Благой Макенджиев демонстрира невероятен рефлекс, плонжира в долния десен ъгъл и успя да избие топката в корнер.

Кохей Като получи жълт картон в 61-та минута.

Берое продължи да пропуска и в 70-та минута, когато Ерик Почански сложи топката на главата на Жуниор Мапуку, който стреля в аут.

Лех Познан успя да изравни резултата в 75-та минута след изключително спорен гол дело на Ковнацки. След центриране от фаул в наказателното поле на Берое, Ковнацки стреля от упор с глава, но Макенджиев успя да спаси, след което при добавката нападателят на Лех не пропусна да вкара. Страничният съдия обаче бе маркирал засада. След дълго съвещание между главния арбитър и неговия помощник попадението бе зачетено.

Лех можеше да стигне до пълен обрат в 83-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Берое Дудка стреля с глава, но Благой Макенджиев спаси.

Лех Познан успя да вкара втори гол в 88-та минута. Поляците организираха отлична атака отдясно, която бе завършена от Павел Томчик.

Крайният резултат в мача бе оформен в 90-та минута, когато Томчик успя да вкара втория си гол в срещата, след като засече отблизо центриране в наказателното поле на Берое и изпрати топката във вратата на Благой Макенджиев.

Следващата контрола на Берое е на 27 януари срещу друг полски отбор – Висла Плоцк.

Берое: Благой Макенджиев – Венцислав Василев (74' Пламен Тенев), Иво Иванов, Георги Динков, Веселин Пенев – Кохей Като (84' Руси Чернаков), Мартин Райнов (64' - Том) – Матеас Делич (26' Атанас Зехиров), Борислав Цонев (46' Карлос Охене), Радослав Кирилов (64' – Ерик Почански) – Жуниор Мапуку (76' – Денислав Станчев)

Лех Познан започна мача със следния състав: Путноцки – Василиевски, Беднарек, Дудка, Вилуш – Тетех, Гайос – Макужевски, Йевтич, Павловски – Ковнацки