Новият член на Първа лига Арда Кърджали започна подготовка за историческото  си първо участие сред елита на българския футбол. Наставникът Стамен  Белчев събра футболистите, които вчера и днес минават медицински  прегледи. По-късно групата заминава за Банско, където ще продължи  първата част от своята подготовка. Там футболистите ще бъдат настанени  в супер луксозния комплекс "Катарино СПА", където ще имат на  разположение най-добрите условия за подготовка и възстановяване.

До този момент Арда официално има подписан договор с един играч. Това  е вратарят Николай Банков, който идва от Ботев Враца. 

Той преди това е  носил екипите на Спартак Варна, Миньор Перник, Хасково,  Пирин Благоевград, Добруджа и Локомотив Горна Оряховица. 

Банков има и кратък престой в полския Рух Хожув. Роден е на 19  ноември 1990г. Очаква се до края на седмицата към отбора да се  присъединят още двама футболисти.

В Банско новакът в Първа лига ще остане до 29 юни и ще изиграе две  контроли. Първата е на 22 юни с Поморие, а втората е предвидена за 26  юни с румънския Академика Клинчени, който от тази година ще играе в  Първа румънска лига. Третата проверка на Арда ще е на 29 юни срещу  Ботев Пловдив, като срещата ще се играе на стадиона в Коматево. Тимът  ще бъде официално представен пред феновете на 6 юли в Кърджали с мач  срещу Ботев Гълъбово.