Експредседателят на УС на Левски и бивш конституционен съдия Георги Марков изрази категоричното си мнение, че Станимир Стоилов и Наско Сираков трябва да се завърнат като тандем в Левки.

Марков сподели в интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио, че е посъветвал новия бос на „сините“ Спас Русев да върне двамата в Левски.

„Казвам му това – Мъри и Наско. Няма по-добър треньор в България от Мъри Стоилов. Пусни си записи как играехме през 2005/2006-а година. Неговият договор не е за 10 години или за 100, а още една година. На Мъри са му широко отворени вратите. Колкото до Наско, аз съм дълбоко убеден, че в българския футбол в момента няма по-подготвен ръководител от Сираков. Тогав го казвам не от лични чувства към Наско. Той се доказа като голям ръководител, като голям тактик. Тази двойка направи чудо за Левски. Сега вече въпрос на преценка на г-н Русев е кога да дойде Наско“, коментира Георги Марков и добави:

„Аз го разбирам г-н Русев, че има някакви задръжки, защото типично по български, който е силна личност не го обичат. И му пеят на г-н Русев на главата срещу Сираков от разни посоки, че бил близо с този, че вечерял с онзи. Аз през годините не съм се вълнувал с кого е приятел. Когато беше в Левски работеше много яко за Левски и се надявам, че г-н Русев ще ме послуша.“

ОЩЕ ОТ ИНТЕРВЮТО ВИЖТЕ ТУК

„Смятам, че в своето ръководство Левски трябва да има един футболен човек, който да бъде футболният отговорник и да говори по футболните теми. Няма по-добър от Сираков“, каза още Марков.