„ Антон Огнянов е футболист на Дунав, готви се с отбора и пътува с отбора за лагера в Турция”, заяви изпълнителният директор на Дунав Ивайло Петков по повод информациите, че Огнянов преминава в Левски.

„Не знам от къде се появи тази информация. Да, имаме някаква договорка с Левски. Но самият футболист явно не може да договори личните си условия. В тази тема не влизаме. Двата клуба сме се разбрали. Ние сме се разбрали с Левски, остава футболистът на уточни личните си условия. Сега купуваме самолетни билети и той пътува с нас. Той е футболист на Дунав”, коментира Ивайло Петков за Дарик радио.

По темата със Симеон Райков и Бирсент Карагерен, Петков каза: „С Карагерен сме в разговори и след като подпише официално договор, ще бъде обявен. Със Симеон Райков не са изчистени нещата, той изчаква. Нашето търпение обаче има граници. До края на седмицата ще бъде изчакан, ако не му излезе трансфер в чужбина.”

„На този етап Антон Огнявов няма предложения от друг клуб”, отсече Ивайло Петков, а за Дунав добави: „Това е клуб, в който всичко, което е обещано се плаща до стотинка. Днес давахме заплатите за декември. Всичко сме изчистили.”

„Контролите ни са уточнени, но заради ситуацията в Турция има промени. Реалното и нормалното е целта да е да се утвърди отборът. Ще се мъчим всеки мач да играем да победа”, завърши изпълнителният директор на русенци.