Главният мениджър на Левски Асен Букарев е в Малта при отбора, който провежда първия си зимен лагер.

"Синият" шеф даде специално интервю за Дарик радио, в което сподели, че към момента клубът очаква отговор от трима футболисти, към които е отправил оферти.

Има предложения и за Жуниор Мапуку и Давид Яблонски и интерес към Габриел Обертан, но засега изходящи трансфери не се обсъждат.

Букарев отправи специални похвали и към Жерсон Кабрал, който според него бележи най-голямо израстване по време на лагера в Малта.

- Господин Букарев, в разгара на подготовката, доволен ли сте от това, което виждате, от работата, от условията в Малта?

- Да, определено съм доволен. Отборът работи много добре, атмосферата е отлична, условията са прекрасни. Всичко върви според плана на треньорския щаб.

- Здраво се тренира, така ли оценявате и вие нещата?

- Здраво е слаба дума, много здраво се тренира. Футболистите много добре знаят, че сега е периодът да поставят основите на пролетния полусезон във физическо отношение и въпреки че им е тежко, проявяват нужното разбиране и спокойствие.

- По-добър ли става колективът в такава лагерна обстановка?

- Колективът не е бил лош. Лагерната обстановка е много тежка, заради натоварванията и заради това, че футболистите са далеч от семействата си за дълго, но в момента атмосферата е прекрасна, всичко е нормално.

- Делио Роси каза, че контролите са по-скоро тренировки. Вие ще отдавате ли значение на резултатите? Когато Левски играе мач на каквото и да било ниво, това е важно за много хора в България.

- Да, така е, винаги е било така. Левски във всеки мач гони победата. Но специфичното в този период е, специално днес имаме хора с дребни проблеми, с отбора се готвят доста млади момчета, съставът ще е разнороден по възраст и опит. Затова особено първите мачове, когато отборът е най-изморен, са много трудни за футболистите. Те са много изморени в момента и ще трябва да покажат футболни качества въпреки умората. При всички положения резултатите са важни за самочувствието на отбора, няма какво да се лъжем.

- Феновете очакват Левски да привлича футболисти. Пише се за бразилци, за млади и стари, каква е ситуацията по тази болна тема със селекцията?

- Атакувани сме от много страни с много футболисти от много агенти, където коректно, къде не. Оттам идват и спекулациите. Ние искаме да съобщим, когато има нещо реално на обществеността, която чака нови качествени играчи. Опитахме се да привлечем 2-3 футболисти, чийто трансфери пропаднаха. В момента сме предложили оферти за трима футболисти, чакаме отговор до ден-два или три, и се надявам всичко да завърши добре за Левски. Гаранция няма, защото зимната пауза като трансферен период е много по-труден. Надявам се те да изберат Левски и да стигнем до щастлив край.

- Ще се разделяте ли с някои от важните играчи или няма как това да се случи?

- Има оферти за Мапуку и Давид Яблонски, интерес към Габриел Обертан. Решили сме да не се разделяме на всяка цена с тях, трябва да е много впечатляваща офертата и да помогне сериозно на клуба финансово, за да мислим. За момента не сме склонни да се разделим с никого.

- Има ли играчи, които по време на подготовката да са вдигнали нивото си?

- Струва ми се, че повечето от тях вдигат нивото си. Като Жерсон Кабрал, Станислав Костов се представя много добре, Белаид, Мапуку, работят изключително сериозно. Тепърва ще се адаптират към работата на Делио Роси и обстановката, всички работят здраво. Кабрал изглежда много по-добре.

- Ще се разделите ли окончателно с Пиргов, който не е тук?

- Въпрос на преговори. Пиргов не може да напусне клуба без да получи клубът пари. Обяснили сме го и на него, и на агента му. Надявам се за негово добро и за доброто на Левски да не се влачи тази сага дълго и да се разберем с евентуалния му бъдещ клуб.