Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева посети градския стадион в Русе. 

Тя се запозна на място с хода на строително-монтажните работи в присъствието на Веселин Богданов – директор на ОП „Спортни имоти“, и на Иван Дончев – главен експерт на Министерството на младежта и спорта в Русе. Реконструкцията на съоръжението се извършва с финансиране от Министерството на младежта и спорта.

Проф. Дашева разгледа автоматичната поливна инсталация, дренажната система и новата тревна настилка, която е издържала успешно първо косене. В момента се извършват 72-часови изпитания на четирите трафопоста за новото осветление със съдействието на доставчика на електричество „Енерго-Про“. Предстои изграждане на ВИП ложа с две нови козирки. В сектора за гостуващи запалянковци ще работи постоянно видеонаблюдение с камери.

От фирмата изпълнител на строително-ремонтните работи „ТАРКТУР“ ЕООД гарантираха пред министър Дашева, че стадионът ще бъде готов да приеме първия си мач на 29 април. Заради реконструкцията Дунав играе домакинските си срещи на стадиона в Разград. 

Проф. Дашева посети и спортното училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе, което има близо половинвековна история и богати традиции. Сред неговите възпитаници са олимпийските шампиони Валентин Йорданов, Христо Марков и Таню Киряков. 

Директорът Борис Цветанов и заместникът му Любомир Ковачев запознаха министър Дашева със състоянието на училището и с проблемите във всекидневната си работа. В момента там се обучават и активно спортуват 254 ученици. Трудно се събира необходимата бройка желаещи да тренират лека атлетика, баскетбол и борба. Преподавателите срещат трудности и със задържането на възпитаниците на училището в града. 

В кратки срокове ще се извърши реновиране на общежитие, което вече е част от спортното училище. Така ще бъде затворен цикълът за целодневно обучение и тренировки.

Домакините показаха на министър Дашева и гребния комплекс край града, където освен възпитаниците на спортното училище тренират и русенските клубове. Тя се запозна с обновената сградна база, която предстои да бъде обзаведена.