Президентът на БФС Борислав Михайлов даде пространно интервю за „24 часа”, на което говори надълго и на широко за спомените от великото лято на 1994-а година. Някогашният страж на Левски и националния отбор акцентира какво точно е казал лекаря на селекцията на Димитър Пенев – д-р Гевренов, по време на мобилизацията на Михайлов за дузпите срещу „ацтеките” – легендарен мач, пратил ни на четвъртфиналите срещу световния шампион Германия.

- Мексиканците изпуснаха първата дузпа, Кампос хвана втората. Какво си помисли в този момент?

- Нищо освен “Бате Боби, трябва да хващаш още”... (Смее се.) Точно така си казах. Питали са ме много пъти какво съм си казал, когато си сложих кърпата на лицето и легнах на тревата. Това са ме учили и във ВИФ - казва се автогенна тренировка. Изключваш се от мача. Представяш си, че си на вълните или на риба, или просто си почиваш... Бог да го прости д-р Гевренов, съжалявам, че вече толкова хора са си отишли оттогава, ме бутна, а аз му казвам: Докторе, остави ме на мира Все едно ме събуди от сън. Те изпускат - аз хванах посоката на удара, после Кампос усети къде ще бие Балъков и спасява. И аз си казвам: Трябва да хващаш още дузпи.

- Какво е усещането да спасиш дузпа? Примерно третата, след която стана ясно, че найвероятно ще бием?

- Нея даже я хванах. Това по принцип е доста рядко. Мексиканецът я би с все сила, но аз това го очаквах, понеже е защитник. Пак добре, че я хванах, защото можеше да мине отдолу. Уникално е усещането. Аз и сега настръхвам. Вратарят си е като индивидуален спорт в колективния. Много пъти отбори са губили заради вратари, много пъти са печелили. В този случай успях да помогна на отбора си и да отидем по-нагоре. Да стигнем почти до края", акцентира Боби Михайлов пред "24 часа".