Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира скандала с полиграфа, на който бяха подложени няколко футболисти на Черно море заради съмнения за симулативна игра в двубоя срещу ЦСКА. Той бе категоричен, че този въпрос се решава от компетентните органи в държавата, а футболната ни централа няма правораздавателни правомощния.

Освен това Михайлов заяви, че БФС подписва нов 3-годишен договор с Българския спортен тотализатор. Контрактът е на обща стойност 600 000 лева.

„Вече 4 години имаме тяхната подкрепа. Много е важно всички и отбори поне с топките да са на равни начала. За нас като футболен съюз е важна тази подкрепа. Дано разширим тази програма. Тази година ще бъдат 15 и 17-годишните. Да разширим и да обхване по-добрите школи“, каза Михайлов при представянето на топките, с които ще се играе в Първа, Втора и Трета лига през новия сезон.

Той бе помолен да коментира темата с футболистите на Черно море, минали полиграф заради съмнения в симулативна игра.

 „Тази тема се решава от компетентните органи, а не от БФС“, лаконичен бе Михайлов.

„Новият формат на шампионата всички го харесват. Излъчват се всички мачове. Желаем лек жребий на всички отбори“, сподели още Михайлов секунди преди началото на тегленето.