Левски ще бъде с двама млади вратари срещу Дунав след като стана ясно, че Боян Йоргачевич е контузен и няма да може да играе в този мач. Опциите пред Елин Топузаков и треньора на вратарите Валентин Захариев са две – Николай Кръстев и Димитър Шейтанов. Любопитно е да се отбележи, че те нямат официален мач с екипа на „сините“.

Йоргачевич и Сандберг отпаднаха за мача с Дунав

Кръстев има малко повече опит, тъй като беше под наем в Несебър през първата част от сезона. Шейтанов пък е юношески национал и също му се възлагат огромни надежди. В края на миналата календарна година Ники Кръстев навърши 20. Митко Шейтанов все още е непълнолетен. Той ще стане на 18 години на 15 март.

По време на зимната пауза Левски се раздели с Иван Чворович и „сините“ решиха да дадат шанс на своите млади вратари, които сега получават шанс за изява. По-логично е титуляр срещу Дунав да бъде Кръстев, който в първите мачове от пролетта бе резерва на Йоргачевич.

Междувременно неяснотата около оттеглянето на Спас Русев като собственик на "сините" продължава. Ето какво заяви изпълнителният директор на клуба Диана Иванова: