Отборът на Левски се включи в благородна инициатива за подкрепа на деца с диабет. Клубът подписа споразумение за сътрудничество с организация „Докосни дъгата“ на специално организиран брифинг, в присъствието на изпълнителния директор на клуба Дияна Иванова, шефът на директора на Детско-юношеската школа Даниел Боримиров, както и представители на организацията Петя Раева и Борислава Ангелова.

Двете страни изразиха радостта си от бъдещата си съвместна работа, като отново бе уточнено, че школата на Левски ще приеме две деца до седемгодишна възраст в школата си и ще им предостави безплатен тренировъчен процес. Освен това ще бъдат предоставяни безплатни билети за домакинските мачове на „сините“ на деца от различна възраст.

„Благодаря, че уважихте поканата ни. Вие (бел.ред. медиите) като четвъртата власт в държавата сте гласът на всяко събитие. Като професионален футболен клуб, Левски не е преставал да развива социалната си политика. Смятам, че трябва да се развива във все по-широк кръг. Целите на нашето партньорство е популяризацията на проблема на хората с диабет. Ние всички имаме равни права. Ако докоснем сърцата на повече хора, тези хора ще се чувстват равнопоставени“, започна Иванова.

„За в бъдеще заедно с нашия основен спонсор планираме няколко инициативи, които са са свързани най-вече с деца и хора в неравностойно положение. Всяка година Левски организира и „Синя Коледа“, добави ръководителят на тима от Герена.

На свой ред, Петя Раева обясни: „Щастлива съм, че футболен клуб Левски откликна. Нашата асоциация се занимава с национална кампания за по-добър живот на деца с диабет тип 1. Днес постигаме голям успех с футболен клуб Левски. Тези деца са прекрасни и от днес е могат да бъдат с господин Бориморов, който е една легенда. Искам да подчертая, че диабетът е състояние на тези хора, а не болест“.

Другият представител на организацията „Докосни дъгата“ Борислава Ангелова добави: „Изказвам благодарността си към всички вас. Радвам се, че Левски е първият клуб, който подаде ръка. Аз съм левскар от дете. Всички могат да се свържат с асоциацията „Докосни дъгата. Проведохме две литературни четения, и децата се избиваха за шалчетата на Левски“.

Шефът на ДЮШ на Левски Даниел Боримиров добави: „Ще приветствам тези две деца с добре дошли. Ние имаме всички условия да се изградят като добри спортисти и да са рамо до рамо с нашите деца. Надявам се те да са първите и да повлекат крак и други деца да дойдат в школата ни“.

„Доволен съм от работата през последните две години. Мисля, че има израстване в школата ни. Това си личи от играта на отделните гарнитури. Това, което искам е, ако може още един-два терена да се изградят за нуждите на школата. Когато е дъждовно, всички трябва да тренираме на изкуствения терен и това го износва допълнително“, каза още Боримиров.


Ако си решил да присъстваш на мача между Лудогорец и Левски, не пропускай възможността да споделиш изживяванията си с Gong.bg. Качи свои видео и снимки от моменти, които са те впечатлили в социалните мрежи придружени с #фенсектор и #fansector, а ние ще направим още много фенове съпричастни на твоето изживяване. Ние искаме да видим твоята страст! Позволи ни да видим битката между „зелени“ и „сини“ през твоите очи!
#фенсектор и #fansector