Футболен клуб Левски официално подкрепи отвореното писмо на БФС, изразяващо несъгласие с планирани промени в рекламирането на лицензирани лотарийни игри.

В своята позиция Левски акцентира на факта, че "развитието на професионален футбол изисква сериозни инвестиции към поддържане и изграждане на инфраструктура, издръжка на професионални футболисти и треньори, детско-юношеска школа и необходимите поддържащи дейности, които подпомагат дейността на един футболен клуб". "Щом няма желание да се помогне, нека поне не се пречи, за да има български футбол и утре. Нека не убиваме спорта в България", призовават от Левски.

Преди ден футболният съюз адресира писмо до председателя на 44-о Народно събрание Цвета Караянчева, президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов и омбудсмана Мая Манолова. Чрез него централата и футболните клубове се обявиха против гласените изменения на закона, като апелираха да не се „съсипват едни от малкото икономически субекти, които генерират устойчиви и солидни приходи в държавния бюджет и заедно с това реално подпомагат спорта и българския футбол“.

Ето и пълният текст на позицията на Левски:

До ръководството на БФС

 

ПОЗИЦИЯ НА ПФК ЛЕВСКИ

Уважаеми колеги,

Искаме официално да подкрепим Вашето отворено писмо, изразяващо несъгласие с планирани промени, свързани с рекламирането на лицензирани букмейкъри и лотарийни игри.

Развитието на професионален футбол изисква сериозни инвестиции към поддържане и изграждане на инфраструктура, издръжка на професионални футболисти и треньори, детско-юношеска школа и необходимите поддържащи дейности, които подпомагат дейността на един футболен клуб.

Имайки предвид, че само много малка част от приходите на професионалните футболни клубове идва от разпределението на продадени телевизионни права, ние виждаме в ограничаването на рекламирането на дейности, традиционно асоциирани със спорта, сериозна заплаха за дейността и съществуването не само на професионалния футбол, но и на спорта като цяло. Щом няма желание да се помогне, нека поне не се пречи, за да има български футбол и утре. Нека не убиваме спорта в България.

Затова напълно подкрепяме отвореното Ви писмо и се надяваме, че Вие ще защитите успешно позицията на българския футбол пред законодателната власт. 

 

УС на "ПФК Левски" АД