Защитникът Крум Стоянов подписа двегодишен договор с "виолетовите". Роден е на 1 август 1991 г. и играе като ляв бек, идва от Динамо Минск.

В България има три сезона в елита с Черноморец (Бургас), преди това е бил и в Поморие. През 2014 г. преминава в Славия, но след една година е в Локомотив (Пд), а от 2016 г. и в Ботев (Пд). През януари премина в Динамо от беларуската столица, но изкара там едва 6 месеца.

"Разтрогнах договора си с Динамо Минск и се свързахме с Красимир Балъков. Благодарности за него, отзова се на момента и ме покани да играя за Етър. Разбрали сме се с ръководството, всичко е точно. Тепърва ще започва сезонът, Дай Боже, с Етър да бъдем колкото може по-напред в класирането. Нека сме живи и здрави, а целите ще ги определи старши треньорът. Аз въобще не съм спирал с тренировките, в Беларус първенството е целогодишно, така че съм във форма." 

"Имам много приятели тук и се радвам, че съм тук. С всички момчета се познавам, но най-близки сме с Иван Вълчанов и Иван Стоянов", заяви Крум Стоянов.