"Септември е амбициозен проект и целта ни е да налагаме младите играчи от нашата школа. Много от футболистите в юношеския национален отбор на България са от нашата школа, надявам се те да преминат в младежкия и след това и в мъжкия национален отбор", обяви спортният директор на Септември Кристиян Добрев преди началото на първенството в Първа лига.

Добрев сподели как е минала подготовката на отбора и какви са целите на тима през новия сезон. „Подготовката мина добре, изиграхме няколко контролни срещи и нямаме нито една загуба. Ние сме най-младият отбор в Първа лига, 70 % от нашите футболисти са на 18,19 и 20 години. Септември е амбициозен проект и целта ни е да налагаме младите играчи от нашата школа. Много от футболистите в юношеския национален отбор на България са от нашата школа, надявам се те да преминат в младежкия и след това и в мъжкия национален отбор. С толкова млади играчи трудно можем да си поставяме големи цели, важното е да запазим мястото си в Първа лига и да се представим по-добре от миналата година“, каза той и добави, че според него победителят е ясен още преди първенството да е започнало. "Лудогорец безспорно е най-добрият отбор в България, с най-голям бюджет, с опитни футболисти и те според мен са основния фаворит за титлата. За Лига Европа ще се борят ЦСКА, Левски, Берое и Ботев Пд, но и други отбори могат да се представят добре“.

Отборът на Септември ще продължи да играе домакинските си мачове на стадион „Васил Левски“ и през новия сезон. Има планове стадион „Септември“ да се превърне в модерно спортно съоръжение, но това не зависи само от желанието и възможностите на ръководството на клуба. Кристиян Добрев уточни, че според него формулата на шампионата е добра, като трябва да се помисли дали отборът, заел последното място, да не изпада директно във Втора лига, а не да продължава да играе баражи за оставане в Първа лига. Той сподели, че според него очаквано Лудогорец е преодолял първия кръг в Шампионската лига, представянето на Славия заслужава само адмирации, добре е за българския футбол, че ЦСКАпродължава, а загубата на Левски от Вадуц определи като срамна.