След среща на Спас Русев с оперативното ръководство на Левски, изпълнителният директор Красимир Иванов заяви, че клубът все още не е във фалит, но това е възможен сценарий, ако не се постигне съгласие между управляващите органи и фенските организации. Той даде и малко яснота около моментното състояние на отбора. Иванов потвърди и за неприятна случка с ядосани фенове, която е била една от основните причините Спас Русев да подаде оставката си.

"Искам да потвърдя, че в клуба са депозирани 87% от акциите на Левски. Ситуацията очевидно е необичайна и екстремна за клуба. С г-жа Иванова като изпълнителни директори сме решили да поканим всички привърженици на Левски, фенските организации и техните ръководства утре вечер на една среща в зала "Универсиада" в 19:00 часа, където ще повторим презентацията, която изнесохме за финансовото състояние на Левски на акционерното събрание преди два дни. Това е с цел да запознаем феновете на Левски с финансовото състояние и да говорим за бъдещето на клуба.", сподели Иванов.

"Тези 87% са акциите, които г-н Спас Русев притежава в клуба в края на миналата година. Трудно ми е да ви кажа какъв е планът занапред. Напрежението ескалира в последните няколко дни и всички заедно като левскари трябва да видим какво е възможното решение пред нас. Организационно, промени в структурата на клуба няма да има. Това може да стане само ако има нови акционери и бъдат избрани нови управителни органи.", добави той.

"Спонсорските довговори с Виваком са подписани и са активни, така че имаме някаква финансова перспектива. Надявам се в резултат на следващи срещи да намерим правилния път за клуба. Задълженията към бившите собственици влизат в 18-те милиона задължения. Договорите, които имаме, изтичат през юни следващата година. Дори и в тази ситуация, притесненя свързани с лицензирането на клуба и дейността му не изпитваме във финансово отношение.", каза още изпълнителният директор.

"На срещата ни г-н Русев повтори това, което написа в декларацията. Дълбоко разочарован е от атаките насочени към него и клуба. За да се стигне до такова екстремно решение, явно ситуацията е надделяла. Надявам се разумът да надделее и всички да постигнем съгласие за това накъде отива Левски. От моя гледна точка, топката е във фенските организации, защото те не се появиха на организираната среща, за да обсъдим нещата. От октомври насам никой не е поискал среща с мен от ръководствата на организациите."

"Клубът е в тежко финансово състояние. Клубът не е фалирал, тъй като за да е фалирал, трябва да имаме синдици назначени. Не сме в такова положение. Но ако продължи разцеплението и не се постигне съгласие, това е възможен сценарий.

"Чашата на неговото търпение преля след случка в съблекалнята вчера. Около 40 минути след декларацията на НКП се появиха в тунела 10 души (фенове), които искаха разговор с футболистите. Даниел и Елин са успокоили атмосферата, но това оказа негативно влияние върху ескалиращия конфликт", завърши той.