Спортният министър на България Красен Кралев израза съболезнования на семейството и близките на починалата легенда на Левски и българския футбол Павел Панов. Както е известно, бившият нападател напусна този свят внезапно на 67-годишна възраст. Това се случи на 18 февруари.

Ето и пълния текст: 

„ДО СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ НА  ПАВЕЛ ПАНОВ

ОПЕЧАЛЕНО СЕМЕЙСТВО,

УВАЖАЕМИ РОДНИНИ,  

Приемете моите най-дълбоки съболезнования по повод кончината на Павел Панов!

Той бе човек, отдал живота си на футбола и сега в голямото семейство на българските футболисти и треньори  остава  непреодолима празнина.

Отиде си един легендарен професионалист, изцяло посветен на любимата игра, който радваше любителите на футбола с изключителната си техника и себераздаването си като играч на националния отбор, Септември“, „Левски, Хасково и Арис (Солун).

По време на блестящата си кариера той стана европейски шампион за юноши през 1969 г. с националния екип на България, 4 пъти бе републикански  шампион с Левски и през 1977 г. бе определен за „Футболист на годината“ в България. Игра 44 пъти с националната фланелка, с която отбеляза 13 гола.

Дълги години Павел Панов посвети и на треньорската професия. Бе технически директор на БФС като отговаряше за юношеските национални отбори на България.

Беше пример за всеотдайност, воля и неподражаемо майсторство!

Поклон пред светлата му памет!

КРАСЕН КРАЛЕВ,

МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА“