Спортният министър Красен Кралев заяви, че Националният стадион „Васил Левски“ ще бъде оборудван със съвсем нова техника.

„Трябват нови правила, има доста дълъг път да се извърви“, коментира Красен Кралев пред Дарик радио.

„Категорично сме тръгнали в посока да се търси индивидуална отговорност на тези хора, които тероризират всички зрители. Трябва да има една стабилна, сигурна среда. Има практики, които може да следваме. И в Англия, и в Германия полицията отдавна не се занимава с охрана на срещите, а има железен ред. Няма защо мачът да се играе пред празни трибуни, защото така наказваме нормалните и почтените хора“, коментира още Кралев по повод наказанията, която се налагат заради хулиганството.

В същото време във Варна започна първата среща на Експертна група “Почтеност“ към Европейската комисия. Тя е създадена по приоритет 1 „Почтеност в спорта“, част от новия „Работен план за Спорт 2017-2020“, одобрен от Съвета на Министрите, отговорни за спорт.

В експертната група се включват представители на правителствата на всички държави членки, както и представители на международни институции, работещи в сферата на почтеността в спорта - Интерпол, Европол, ООН, Спортрадар. Събитието се организира от Европейската комисия.

„Ще говорим за всички случаи на нарушения в спорта и върху създаване на национални платформи за борба с това явление. Интересното е, че вече футболът не е №1 от спортовете, за които има сигнали за най-много уговорени срещи. Тенисът го изпреварва категорично с около 160 срещи в Европа за миналата година, а футболът е само с 45. В България срещата е само една, за която има съмнения", сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев.