Футболистът на Атлетико Мадрид Коке бе първият, който коментира обявената раздяла между Фернандо Торес и клуба. Както е известно, Ел Ниньо сподели, че след края на сезона ще поеме в друга посока.

34-годишният испанец се завърна за втория си период при „дюшекчиите“ през сезон 2014/15, като преди това бе част от мадридксия гранд от 2003 до 2007 година. В последствие той изкара 4 сезона в Ливърпул и 5 в Челси, за да премине в Милан, откъдето пое отново към испанската столица.

Торес обяви раздяла с Атлетико 

През настоящата кампания в Ла Лига Ел Ниньо записа 20 мача, в които отбеляза два гола.  

Атлетико готви незабравимо изпращане на Торес 

„Беше изненада за всички. Той е взел решение и е искал да го обяви, това бе най-добрият момент. Сега ще бъде просто един фен повече на Атлетико. Дал е много на този отбор и заслужава уважение“, започна Коке.

„Торес винаги е бил страхотен професионалист. Няма нужда да го упрекваме нито него, нито който и да било.  Отношенията на Торес със Симеоне бяха нормални, не са били обтегнати, а напълно човешки“, добави Коке.

„Мъчно ми е, че Коке няма да  завърши кариерата си в Атлетико. Без Торес клубът губи своята емблема. Той има сили да продължи да играе, а ние следва да уважим решението му. “