За кой ли път Клаудиу Кешеру беше големият герой на Лудогорец. Нападателят наниза два гола в мрежата на Септември при победата с 4:1 на Националния стадион "Васил Левски" и получи шампанското за Играч на мача. Но румънецът обяви, че битката никак не е била лека. 

"Много трудна победа. Когато започваме мача си, никога не очакваме първия удар на съперника да влезе. Когато това стане, всичко става по-трудно. Трябваше да не оставяме терен на протвника, търсехме бързо да вкараме гол и дасме по-спокойни. Те обаче ни вкараха бърз гол и ни стана трудно." 

"Но на полувремето треньорът искаше да направи две смени, но можеше да смени всички. Първото полувреме не бяхме Лудогорец, който всяка седмица виждаме по телевизията. Когато не можем да си подаваме топката, е по-лесно за противника да играе тактически." 

"Но когато сме с двама нападатели, става по-лесно за нас. Тогава имахме повече възможности", сподели Кешеру пред DIEMA SPORT и коментира защо двубоят е бил толкова тежък за отбора му, само три дни след битката с АЕК Ларнака в Лига Европа.

"Последният ни мач беше преди три дни, беше и много труден. Искахме да победим в Кипър, но не успяхме. И трябваше спешно да се върнем на българска вълна, да победим, да се върнем с настройката за Лига Европа. Сега сме първи, трябва да останем там до края на сезона." 

"От момента, в който излязохме напред, не можеше да се случи нещо, те не можеха да обърнат резултата. Бяхме много по-спокойни второто полувреме, не давахем положения на противниците. Пресирахме, когато губехме топката, когато тактически сме добре, става трудно за съперника", сподели още Кешеру и говори за надпреварата със Станислав Костов за голмайсторския приз в елита. 

"Какво мога да ви кажа за голмайсторския приз. Аз съм един футболист в Лудогорец, има много качества в този състав и всеки може да вкарва между 10 и 25 гола. Аз само помагам на отбора, ако съм на първо място в листата, това е само постижение на целия отбор", заяви нападателят и коментира партньорството си с Якуб Швиерчок. 

"Миналата година в плейофите много пъти играхме заедно с Швиерчок, той е по-различен. Когато тактиката ни не работи в началото на мача, той решава да го пусне, той решава как да успеем да победим, вижда слабите точки на противника. Ако схемата е 4-4-2 или 4-2-3-1 решава наставникът, можем да я сменим много бързо", заяви таранът и говори за треньорската рокада на Пауло Аутуори с Антони Здравков. 

"Промяната с Антони Здравков не е голяма, новият наставник иска да продължава в тази линия, в същата система, има същите идеи и това прави нещата лесни за нас. Когато започнахме сезона с Аутуори беше голяма разлика и трябваше да се адаптираме, а сега нямаше разлика и беше по-лесно за нас", завърши Здравков.