Вече са ясни призьорите в българския футбол за 2017-а година.

Най-добрият при вратарите Божидар Митрев от Левски заяви: „Благодаря за отличието. Щастлив съм. Без помощта на съотборниците ми нямаше да мога да спечеля тази награда.”

Съотборникът му Давид Яблонски е най-добър защитник.

„Благодаря за наградата, благодаря най-вече на своите съотборници. Признавам, че не очаквах само след една година  България да получа тази награда. За мен е чест”, сподели Яблонски.

Най-добър полузащитник в България за 2017-а година е Марселиньо от Лудогорец, а най-добър нападател е Фернандо Каранга от ЦСКА.

Фаворитът на феновете е Кирил Десподов от ЦСКА. „Това е голямо признание за мен. В тази анкета имаше доста по-големи имена и по-опитни от мен. Благодаря на всички, които са гласували за мен и най-вече на феновете на ЦСКА, защото съм сигурен, че те са ми помогнали да спечеля тази награда”, коментира Десподов.

Станимир Стоилов е номер 1 при треньорите. Той пропусна церемонията, тъй като е заминал на финалните преговори с клуб.

Номер 2 сред треньорите е Николай Киров. „За мен е чест да съм в тази призова тройка. Благодаря на екипа си, състезателите и ръководството, защото тази награда е плод на труда на всички нас”, каза Киров, а номер 3 за годината е Стамен Белчев, който заяви: „Благодаря на всички, което са гласували за мен. Това е заслуга на целия щаб и на футболистите разбира, за което им благодаря.”