Старши треньорът на Черноморец Балчик Георги Иванов заяви, че тимът му е имал силите да обърне Царско село в последния мач от 30-ия кръг на Втора лига, но липсата на късмет е попречила.

“Доволен съм от това, което показахме. Имахме един, двама отсъстващи, които имаха проблеми, но момчетата, които влязоха се опитаха да бъдат на ниво. Бях притеснен преди мача относно мотивацията и концентрацията на моя отбор, защото от месец насам тренировъчния процес малко е занижен, малко почивка, както се казва. Имах опасения, но момчетата играха така, както през по-голямата част от сезона. Искам да подчертая само малшансът, който ни лиши от пълен успех днес”, каза Иванов.

В края на срещата футболистите на Черноморец изразиха претенции за дузпа, но те не бяха уважени.

“Тук има камери. Ние видяхме ситуацията, бяхме наблизо. Не искам да коментирам, защото ако тръгна на тази тема, но мисля, че съдията повлия на мача. Все пак пожелавам успех на Царско село в баражите”, заяви още наставникът на Черноморец.

Иванов се възпротиви на идеята на БФС да раздели Втора лига на две групи от по 10 тима от следващия сезон – Западна и Източна.

“Смятам, че ние участваме в една много свирепа Б Група (б.р. Втора лига). Според мен няма такова първенство в България. Или се бориш за влизане, или за оставане. Значи такова нещо в тази група не знам. И изпадат отбори, които са с потенциал, с пари, с бази, за сметка на това да потърсим кой да влезе, да го помолим. Мисля, че формата на групата трябва да се увеличи, да се играят повече мачове. Щяло да се пътува, да се пътува, на който не му харесва, да си стои долу. Това е футболът. В един малко по-разширен формат да се вкарат отбори, които да отговарят на изискванията и групата да се увеличи. Смятам, че през тази година, ние като новак в групата, не ни брояха много за живи, но с играта, която показахме, можем спокойно да отличим Черноморец Балчик за открието на сезона”, каза още той.

“Едно класиране означава постоянство през цялата година. Първото място не се печели случайно. Ето, отборът на Царско село през по-голямата част от шампионата водеше в класирането, беше първи, сигурен влязъл, но има някои мачове, които накланят везните в една или друга посока, Ботев Враца ги спечели и с оглед на това заслужено е първи в класирането”, допълни Иванов.

“Целта за следващия сезон е да продължим по същия начин. Черноморец няма средства да гони някакви атаки на Висшата лига. Целта ни е да се утвърждаваме. Този отбор се харесва на хората в Балчик. Идват, гледат ни. Имаме страхотен стадион. Средствата, които общината ни дава, стигат да поддържаме това ниво, на което сме сега. Ще бъде тежко, влизат сериозни отбори, но с по-сериозна работа можем да компенсираме и това нещо”, заяви той.