Предстоящият двубой на Черно море с Дунав Русе този петък ще е под №300 за капитана Георги Илиев с фланелката на "моряците" в елитната ни група. Илиев изигра своя мач №299 в кариерата си за варненския тим при гостуването на Ботев Пловдив. Появяването в игра в двубоя с русенци ще отреди на халфа четвъртото място по изиграни срещи за клуба от "Тича". Първенец е Тодор Марев с 422 мача, следван от Стефан Богомилов с 352 и Димитър Боснов - 343.

Любопитното е, че ако Георги Илиев отбележи гол срещу Дунав във Варна ще излезе еднолично на второ място в подреждането за най-много голове за "моряците" в елитната дивизия. В момента капитанът дели втората позиция с Никола Димитров, като и двамата имат по 63 попадения. Абсолютно недостижим на върха в тази класация е Стефан Богомилов с 162 попадения.

Мачът с Ботев Пловдив бе под номер 422 за Илиев в "А" група и по този начин изравни легендата на варненци Тодор Марев. Марев обаче е изиграл тези срещи само за Черно море, докато Илиев има 67 мача за Локо Пд и 57 за ЦСКА. Още 33 мача са необходими на Георги Илиев да стане №1 в "А" група за всички времена. На първо място в класацията е Марин Бакалов с 454 мача, следван от Динко Дерменджиев 447, Виден Апостолов 444, а четвъртото място Илиев дели с Тодор Марев - 422.