"Дано този път реферите да ни оставят да играем футбол" - с тези думи старши треньорът на Пирин Благоевград, започна пресконференцията днес преди поредното гостуване на "орлетата", този път в Каварна срещу Черно море.

"Предстои ни тежък мач и дълго пътуване до морето", каза Генов.  

"През паузата имахме възможност да възстановим някои от футболистите, но пък за сметка на това ще бъдем лишени от услугите на други. Заради картони с наказания са Антон Костадинов и Орлин Старокин. На тяхно място ще играят други момчета и смятам, че в тази зона имаме повече опции", заяви наставникът на пиринци.  

На линия за мача с "моряците" ще бъдат Даниел Младенов и Румен Сандев, които пропуснаха част от тренировките през седмицата.

"За тези три поредни гостувания имах план за спечелване на определен брой точки, но явно не всичко зависи от нас", коментира Стефан Генов.

"Съдийски грешки определено повлияха на резултата в два поредни мача. За да бъда конкретен, ще кажа, че Пирин не получи дузпа в четири ситуации на мачовете с Верея и Нефтохимик. Това влияе на психиката на състезателите и аз се опитвам да ги вдигам след всеки мач, в който ни ощетяват", допълни старши треньорът на Пирин.

Той е категоричен, че има качествени рефери в България, но има и такива, които не са подготвени и с отсъжданията си ощетяват един или друг отбор.

В случая Генов посочи Тихомир Алексов, който в два поредни мача според него е спрял устрема на "орлетата" и им е попречил да спечелият минимум още три точки.

"В 13 мача Пирин е ощетен с 6 неотсъдени дузпи, които променят тотално резултата във всеки един от тези мачове, счита Генов. Няма гаранция, че топката ще влезе във вратата при всеки наказателен удар, но когато има нарушение, то трябва да бъде отсъдено", коментира той.  

Двубоят Черно море - Пирин е в петък, 18 ноември от 17:30 часа на стадиона в Каварна./ БТА

Може да го наблюдавате на живо по GONG PLAY и DIEMA SPORT 2.