Днес редовният сезон 2016/2017 в Първа лига ще приключи с последните два мача от 26-ия кръг. В първата неделя през април футболните фенове ще могат да се насладят на две битки от втората половина на таблицата – Дунав посреща Славия, докато Верея гостува на Локомотив Горна Оряховица.

Разград ще приеме първата от двете срещи, като от 17,30 часа „драконите“ ще опитат да запишат дубъл над столичани. Срещата ще върви пряко в ефира на телевизия DIEMA, както и на честотите на Дарик радио. Двубоят реално ще е последният между Дунав и Славия през кампанията, тъй като в плейофите русенци ще играят в челната 6-ица, докато „белите“ ще са във втората осмица. Любопитното е, че именно загубата с 0:2 от Дунав в София доведе до големия катаклизъм при Славия и така след 13-ия кръг Александър Тарханов напусна треньорския пост. Оттогава Владимир Иванов води отбора, който миналия кръг прекъсна серия от 3 поредни загуби с победа 3:1 над Локомотив ГО. Дунав от своя страна е без загуба, откакто падна с 0:4 от Берое в първия си мач за пролетния дял. Реално момчетата на Веселин Великов имат всички шансове да свалят Локомотив Пловдив от 5-ото място, тъй като разликата помежду им е само 2 точки. Това ще има значително влияние върху програмата за Дунав в плейофите.

Късният двубой от 20 часа предоставя битка изцяло от втората осмица на първенството. Верея ще гостува в Горна Оряховица срещу местния Локомотив, а ако нямате възможност да сте на стадиона, то може да разчитате на DIEMA SPORT 2, GONG PLAY и Дарик радио. Тук интрига около позициите в класирането няма, тъй като победата няма да доведе до промяна за който и да е от съперниците. За „железничарите“, които са предпоследни на 13-ото място, тя ще даде възможност да се скъси изоставането от 12-ия Нефтохимик (към момента разликата е 7 точки). Верея е 10-и в класирането с 30 точки, на 4 зад 9-ия Пирин.