Левски спечели казуса за скандално избягалия от "Герена" Хеан Деса. Новината съобщи перуанското издание "El Bocon". Както е известно, крилото напусна България в края на миналата година и се прибра в родината си. След като не се върна за началото на зимната подготовка, от Левски реагираха и веднага дадоха 24-годишния играч на ФИФА. 

След дълго мълчание все пак се разбра, че световната централа е взела мерки и е спряла правата на Деса. Предполага се, че той няма да може да играе до края на този сезон, тъй като именно тогава изтича договорът му със "сините", пише "Меридиан Мач". Не е ясно какви други санкции има за крилото, но е сигурно, че той няма да се размине единствено със спрените права.

Понастоящем Деса има устна договорка с десетия в перуанското първенство Спорт Росарио. Той обаче не може да подпише договор и да бъде картотекиран, тъй като е наказан от ФИФА. Иначе спортният директор на въпросния клуб Емануел Еспиноса се е разбрал с Деса по всичко около неговия контракт. В него има точка относно дисциплината, която ако наруши, може да бъде освободен на момента. Според "El Bocon" не само преминаването на перуанеца в Спорт Росарио е под въпрос, но и цялата му кариера.