Старши треньорът на Берое Ферарио Спасов заяви, че иска отборът да нова физиономия през пролетта. 

– Г-н Спасов, победихте 8-я в първенството на Украйна. Това бе последната ви проверка тук. Как видяхте мача?

– Като цяло се получи добра подготовка и добри мачове. Добро участие на нашия отбор. С леки неразположения на някои футболисти, които пропуснаха някоя тренировка или днешния двубой. Мога да дам много добра оценка на това, което свършихме тук. Благодаря на организаторите, на хората, които се грижиха за нас. Чудесни условия и добри отбори, с които играхме. Най-хубавото е, че нямаше проблеми в срещите, което е характерно по принцип. Всичко мина добре. Доволен съм от представянето в подготовката, защото тези срещи ги слагам в тази графа. Показахме добри неща, има и неща, които търпят промени. Вярвам, че с евентуални нови попълнения ще имаме много по-добра визия от това, което изглеждахме през първия полусезон.

– Днес видяхме три от новите попълнения. Какво е впечатлението ви?

– Въпрос на интеграция. Винаги съм казвал, че те са добри играчи. Въпрос на време е да усетят обстановката и пулса на игра. За класните играчи адаптацията е по-кратка. Продължаваме да се готвим както трябва. За нас е най-важно да няма контузии. За съжаление Божилов на успя в този лагер да влезе в тренировките, но всички останали са здрави и се готвят нормално.

– Колко нови играчи може да очакваме?

– Стартът наближава, но виждате, че нямаме много хора, които да са различен тип играчи. Знаете, че април е тежък за наказания от картони и трябва да сме готови за всяко едно предизвикателство. Футболистите, които се присъединят при всички положения ще бъдат подходящи за нашия отбор. Искам отборът да има нова физиономия през пролетта.

– Наясно ли сте със евентуален стартов състав?

– Съвсем нормално да имам. С наближаването на мачовете трябва да има обиграност. На позиции с по-голяма конкуренция даваме шанс, за да играе този в по-добра форма.

– Казахте ново лице на отбора. Днес показахте открит и нападателен футбол. Доволен ли сте от играта във фаза атака?

– Много съм доволен. Три гола не бях виждал скоро нашият отбор да вкара. Каквото и да се бе получило след втория гол щях да съм доволен. Доволен съм от реализираните голове, но най-много се радвам, че момчетата много добре и съвестно подходиха в подготовката и мачовете до сега. Дано това продължи.

– Освен всичко това, този път и трите гола бяха красиви…

– Радвам се когато влезе футболист, независимо как се казва и направи такива красиви неща. Така се доказваш, че имаш присъствие. Аз се радвам за всеки, който влезе и покаже, че умее да играе.

– Утре се прибирате в България. Предстоят две контроли. Какво очаквате от тях, тъй като ще играете при по-студено време?

– Очаквам, че ще можем да продължим нормалната подготовка. Имаме два мача – с Несебър и Локомотив Горна Оряховица, които ще са полезни преди старта на първенството.