Сдружение „Професионален футболен клуб Ботев“, което и акционер в пловдивския клуб, излезе със специално изявление, с което изразява безрезервната си подкрепа към собствениците на клуба Георги Самуилов и Румен Чандъров.

Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

ИЗЯВЛЕНИЕ

на Сдружение „Професионален футболен клуб „БОТЕВ”“
акционер в ПФК „БОТЕВ“ Пловдив

Силно обезпокоени от развитието на ситуацията в любимия клуб, от позицията на акционер в ПФК „БОТЕВ”, изразяваме категоричната си подкрепа към господата Георги Самуилов и Румен Чандъров в намеренията им да реализират поетите към клуба ангажименти.

Категорично се противопоставяме на своеволията на група фенове, на уличния натиск и всякакви неправомерни действия спрямо ПФК „БОТЕВ”, независимо от мотивите за тях. Считаме за адекватно единствено и само цивилизованото поведение. В тези трудни времена няма място за безотговорни действия.

Заявяваме, че в наше лице собствениците на клуба имат коректен партньор, на когото могат и трябва да разчитат.

Вярваме, че това се отнася и за голямата част от феновете на „БОТЕВ”, които в дългогодишната история на клуба винаги са го подкрепяли и защитавали. Разбираме, че любовта и емоциите винаги са съпътствали отбора, но в днешната деликатна ситуация апелираме към мъдрост, отговорност и конструктивност от всички приели каузата „Ботев”.

03.09.2016 год., гр. Пловдив

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

на Сдружение „Професионален футболен клуб БОТЕВ”