Ултрас на Нефтохимик е ударил спортната журналистка Стела Божидарова, съобщава DarikNews.bg. Божидарова е била единствената представителка на медиите, присъствала на тренировката на отбора преди важния мач срещу Левски.

Фенът, който е идентифициран от запознати като Манол, нападнал репортерката заради статия, написана от нея миналия сезон. В този материал футболист на Нефтохимик се оплаквал от малтретиране от фенове заради загубата на тима от Ботев Гълъбово.

Хулиганът бил стар познайник на полицията, с изявено агресивно поведение. В момента се намира в ареста за 24 часа.

Стела Божидарова, която работи за Burgas24.com, била съборена на земята и ритана в корема. Тя вече е прегледана от лекар и освидетелствана и предстои да бъде повдигнато обвинение.

Въпреки информациите, че ръководството на Нефтохимик е присъствало на инцидента, от клуба го определиха като "пререкания".

От Нефтохимик, посредством официалната си фейсбук страница пишат следното: "Че се разграничават от вчерашния инцидент, при който на тренировката на отбора фен на „шейховете“ влезе в пререкания с местен журналист. Бургаският тим никога не би толерирал подобно поведение, като се надява тази вечер срещу Левски, феновете на отбора на подкрепят Нефтохимик само с позволени средства."