За втория си сезон в елита Етър привлече първите си две нови попълнения за предстоящия сезон в Първа лига. Това са централният защитник и естонски национал Артьом Артюнин и левият бек Крум Стоянов, който идва от Динамо Минск.

Двамата подписаха днес двегодишни договори с клуба, като преди това преминаха медицински прегледи. Очаква се Артюнин и Крум Стоянов да дебютират още днес в контролата срещу ЦСКА.

Артьом Артюнин е естонски национал с 6 мача за страната си, но преди това е минал през юношеските държавни формации. Роден е на 24 януари 1990 г. в Талин. Централен защитник, висок е 190 см и тежи 86 кг. Има дълги периоди в един от малкото професионални отбори в страната - Левадия, зад граница е носил екипите на Брашов (Румъния) и Миедз Легница в полската втора лига. За последно се е подвизавал в Талина Калев, като от 2017-а година досега е помогнал на тима да влезе от втора лига в Мейстрилигата.

Вече на 28 години, той може да се похвали с две шампионски титли на страната с екипа на Левадия, носител на Купата и на Суперкупата на Естония.

Крум Стоянов е роден на 1 август 1991 г. и играе като ляв бек или ляв полузащитник. Племенник е на бившия нападател на Ботев (Пловдив), Сливен и бургаските Черноморец и Нефтохимик. Идва от Динамо (Минск), а в Първа лига е записал три сезона с Черноморец (Бургас). През 2014 г. преминава в Славия, носил е екипите след това на двата пловдивски отбора Локомотив и Ботев. С "канарчетата" е носител на Купата и на Суперкупата на България. От януари се премести в Беларус за 6 месеца с местния Динамо Минск.