Емил Костадинов, съветник на министъра на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева, беше гост на церемонията по откриването на новата спортна база на Лудогорец. 

На събитието в Разград присъстваха също министър-председателят проф. Огнян Герджиков, собствениците на футболния клуб Кирил и Георги Домусчиеви и кметът на града Валентин Василев, които прерязаха лентата на спортното съоръжение.

"Поздравявам хората, които направиха Лудогорец не само хегемон в българския футбол, но и отбор, с който можем да се гордеем и на европейската сцена. Хубаво е, че се обръща внимание на децата, а не само на представителния отбор. Този прекрасен комплекс е ярко доказателство за това. Убеден съм, че Лудогорец ще продължава да жъне успехи с новата великолепна база, на добър час", заяви в приветствието си проф. Герджиков. 

Новата база на футболна академия Лудогорец разполага с 4 терена с естествено и 1 терен с изкуствено покритие. Всички игрища имат осветление и дренаж. Изграден е полигон за тренировка на вратарите, тенис корт, нова сграда със съблекални, възстановителен център, зали за обучение и кабинети за треньорите в академията. Основният терен е оборудван с трибуни с 2000 седящи места и обособен сектор за гости.

На церемонията по откриването на базата присъстваха още министърът на земеделието проф. Христо Бозуков, областният управител на Разград Манол Кившанов, заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов, спортният директор на „Левски“ Даниел Боримиров, селекционерът на руския национален отбор Станислав Черчесов, много футболни звезди и други гости.