Паузата в първенството и фокусирането върху предстоящия мач на България срещу Холандия остави на леко заден план клубните страсти. Времето обаче тече бързо и след ден-два отново ще започне да се говори за клубен футбол, а това, въпреки всичко, изглежда доста по-интересно. Само след десетина дни вниманието ще бъде приковано от мач, който не е решаващ за класирането, но ще бъде с особен заряд. Лудогорец гостува на ЦСКА-София на стадион „Българска армия“. Около тази среща няма как да не се генерира съответното напрежение. Фактори за това колкото искаш – обтегнатите отношения, меко казано, между собствениците на двата клуба Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев, раздразнението на „червените“ фенове от дългата поредица без победа срещу доминанта в българския футбол, фактът, че на таблото на стадион „Лудогорец Арена“ преди няколко месеца грейна кръгчето с надпис ЦСКА-София, а не емблемата, която клуба използва и още, и още.... Факторите са на лице.

Нека обаче обърнем внимание на друго. Има реален шанс срещу ЦСКА на „Българска армия“ да излязат деветима бразилци... Да! Още малко и цял отбор. Лошото стечение на обстоятелствата и контузиите на Владо Стоянов и Светослав Дяков поставиха Лудогорец в деликатна ситуация. Георги Дерменджиев има да решава проблеми, тъй като без Дяков в центъра балансът видимо се губи, а заместникът на Владо Стоянов все още не е направил своя дебют в Първа лига.

Всъщност Дерменджиев с лекота може да сглоби състав, в който 91% от футболистите са родени в Южна Америка. Това ще е нещо като прецедент. Да! Имало е мачове, в които Лудогорец е играл само с чужденци, но никога не е имало чак такава доминация на една държава, каквато може да се получи в мача на „Българска армия“.

Нека видим как би изглеждал Латинос Лудогорец, въпреки че е малко вероятно Георги Дерменджиев да заложи точно на тази формация. Вратар дебютанта Ренан дос Сантош, в защита Сисиньо, Моци, Паломино и Натанаел, вътрешни полузащитници Кампаняро и Саша, пред тях Кишада, Марселиньо и Вандерсон, а на върха на атаката Джонатан Кафу. В тази формация само Моци ще защитава европейската чест, а Паломино се явява аржентинската притурка към бразилската основа. Съставът изглежда интересен, но е малко вероятен. Много по-възможно е титуляри да бъдат Анисе, Кешеру и Йордан Минев, който пък, реалистично погледнато, е единствения българин с шанс да играе срещу „червените“, ако Дерменджиев не изненада с национала Александър Василев, което трудно може да се случи.

При всички положения мачът ЦСКА – Лудогорец ще е гвоздеят на следващия кръг. Мач, който не решава класирането, но въпреки това тръпката ще я има...