Отборът на Черно море започна подготовка за сезон 2018/2019 година. Първото занимание на "моряците" бе на стадион "Тича" и в него взеха участие 23 футболисти, включително и тримата нови играчи -  бранителите Ивайло Марков и Пламен Димов, както и халфът Патрик Андраде. Първа тренировка за варненци направи и юношата Валентин Йосков, който през миналия сезон игра като преотстъпен за тима на Несебър.

По индивидуална програма се готвиха Мариян Огнянов и Ертан Томбак, които се възстановяват от стари травми, както младият Мартин Минчев, който е с болежки от контролите с националния отбор U18 с Грузия.

До края на седмицата Черно море ще тренира двуразово, като сутрешните занимания ще са изцяло бегови и ще се провждат в Екопарк-Варна. В Университетската ботаническа градина “моряците” ще тренират няколко дни, благодарение на управителя на Екопарка Огнян Илиев.

Групата на Черно море:
Вратари: Благой Макенджиев, Иван Дюлгеров, Иван Дичевски
Защитници: Емил Янчев, Стефан Станчев, Мартин Костадинов, Мирослав Енчев, Илиас Хасани, Ертан Томбак, Даниел Димов, Атанас Зехиров, Кононго, Ивайло Марков (нов), Пламен Димов (нов)
Халфове: Мариян Огнянов, Георги Илиев, Аристот Н`Донгала, Дани Кики, Мехди Фенуш, Патрик Андраде (нов), Лъчезар Йорданов, Петър Витанов
Нападатели: Георги Божилов, Мартин Минчев, Валентин Йосков, Радослав Василев.