Загуба с 2:3 записа Черно море в последната си контрола от лагера в Банско. "Моряците" играха срещу израелския Бней Йехуда на базата на националния отбор в Бояна. Точни за Черно море бяха Марек Кузма и Иван Коконов. Горещото време принуди съдията на няколко пъти да прекъсва играта, за да могат футболистите да отдъхнат и да пият вода. 

Още във 2-ата мин. далечен изстрел на футболист на гостите от ляво, срещна напречната греда на вратата на Емил Михайлов. В 27-ата мин. Зехиров центрира от дясно, Чунчуков стреля с глава от точката на дузпата, но топката излезе в аут. Минута по-късно удар на Божилов от около 25 метра мина встрани от вратата. В 30-ата минута. капитанът Георги Илиев центрира към близката греда, където отново Божилов с крак засече топката, но бранител на израелците с тяло изби.

В самия край на първата част Божилов в центъра добре намери Мартин Костадинов, който нахлу на скорост от ляво и подъде към Зехиров на точката на дузпата. Той отправи удар, който беше блокиран от бранител на противника.

Черно море представя отбора срещу румънци

Само една смяна направи старши треньорът на Черно море Георги Иванов на почивката. Емил Янчев влезе в игра на мястото на Хасани. В 47-ата минута Сукуп получи добър пас от дясно, центрира остро по земя, успоредно на голлинията, но Чунчуков на празна врата не успя да засече топката и тя излезе в аут. Две минути по-късно Старокин опита ефекта задна ножица от точката на дузпата, но топката се удари в тялото на бранител и Емил Янчев не успя да пресрещне отбитата топка. Последва контраатака на гостите.

Футболист на Бней Йехуда бе изведен сам срещу вратаря на Черно море, Емил Михайлов пресрещна нападателя и той стреля в аут. В 53-ата минута при опит да върне към отбраната, Божилов направи грешка в средата на терена и подаде на противников футболист, който стреля опасно, но топката мина покрай гредата. Три минути по-късно играч на гостите се озова сам срещу Емил Михайлов, отляво в наказателното поле на Черно море. Вратарят изби в корнер, при центрирането неразбирателство в отбраната на Черно море, доведе до опасен удар на противника, Емил Михайлов изби, но топката падна пред голлинията и съперников футболист вкара за 0:1. 

Черно море падна от израелци в контрола

източник: Ивайло Борисов

Черно море приключи лагера в Банско

В 60-ата минута 8 смени направи старши треньорът на Черно Море Георги Иванов. В игра влязоха Иван Дюлгеров, Борислав Балджииски, Ертан Томбак, Иван Коконов,Илиан Илиев, Николай Минков, Марек Кузма и Ерих Шабан  на местата на Eмил Михайлов, Ондрей Сукуп, Орлин Старокин, Мариян Огнянов, Георги Илиев, Георги Божилов, Атанас Зехиров и Цветелин Чунчуков. В 67-ата минута Футболист на Бней Йехуда опита остро центриране от пряк свободен удар от над 30 метра, но топката направи странна парабола и намери сглобката на вратата. Иван Дюлгеров я докосна, но не успя да избие и гостите покачиха на 0:2.

В 70-ата мин. Мартин Костадинов подаде към Марек Кузма пред дъгата на наказателното поле. Той овладя топката, финтира бранител и със силен удар по земя направи резултата 1:2.  Две минути по-късно Илиан Илиев сам финтира двама бранители, преодоля и вратаря на гостите, но изстрелът му на празна врата мина покрай гредата. В 82-ата минута Ертан Томбак получи пас от дясно, преодоля защитник, нахлу в наказателното поле, върна към точката на дузпата към Коконов, който не успя да намери добре топката и стреля в аут. Минута по-късно контраатака на гостите завърши с хубав изстрел в далечния ъгъл на вратата на Дюлгеров – 1:3.  

В 86-ата минута Балджийски опита изстрел от над 20 метра, но топката премина над напречната греда. Минута по-късно Минков подаде към Илиан Илиев на дъгата на наказателното поле, той върна към Минков, който овладя топката и подаде успоредно на голлинията към Коконов, който на празна врата не сгреши –  3:2. При този резултата завърши и срещата. 

Стартов състав на Черно море: Eмил Михайлов, Мартин Костадинов, Илиас Хасани, Ондрей Сукуп, Орлин Старокин, Мариян Огнянов, Георги Илиев, Александър Цветков, Георги Божилов, Атанас Зехиров, Цветелин Чунчуков.

Черно море падна от израелци в контрола

източник: Ивайло Борисов